14 d’ag. 2009

Dia 18: Anada al ryokan

Bones des de fa temps!!!!!

Ja tinc internet de nou ^^

Hem estat un parell de dies sense internet, ja que en el ryokan no en tenien pas.

Miraré d'explicar una mica el que hem fet, tot i que ha estat tot molt de tranquis, pel que serà la majoria fotos :D

El dimecres vam marxar de l'hostal de Tokyo per dirigirnos a Hakone, on hi ha un llac i on vam veure un ryokan preciós.

Mentre preparàvem el viatge l'Osu i jo, vam estar buscant diferents ryokans, però al veure les fotos d'aquest, ens vam enamorar i vam decidir totalment anar aquí fos com fos, ja que era genial.

Per això, hem carregat tots la maleta direcció Kyoto, fent parada a Hakone :D

Per anar fins el ryokan, vam haver d'agafar el tren shinkansen fins a Odawara, on vam agafar un bus fins a Hakone, ja que el ryokan està a 5 minuts d'allà, si arriba.

Vam estressar a l'home del bus, ja que era un bus de línia normal, que no tenia lloc per maletes, i vam apareixer 10 persones amb maletes gegants, sense tenir espai, pel que ens vam haver de posar com vam poder, amb maletes pels seients, i de tot.




Un cop vam arribar a Hakone, vam anar al ryokan a deixar les maletes. Aquí hi ha una imatge de la zona, al baixar del bus, de camí al ryokan.


A l'entrada del ryokan, hi havia un home esperant, per tal de donar la benvinguda, i que a més, estava sempre, ja que quan marxaves, sempre hi havia algú que et saludava o et deia adeu.

Us deixo algunes fotos de l'exterior del ryokan.







Vam arribar i ens van donar la benvinguda també a l'entrada, on ens van agafar les maletes per tal de pujar-les ells a les habitacions.

En tot moment si necessitaves algo hi havia algun empleat aprop, tenint gairebé com "sirvienta personal" a totes hores.


Ens vam donar les claus de les habitacions i ens vam haver de dividir en tres habitacions, barrejant-nos aquest cop i fent:

- Habitació 1: Eva, Laura, Alberto i jo
- Habitació 2: Alex, Domingo, Cristina i Sandra
- Habitació 3: Jenni i Osu

Les habitacions eren d'estil tradicional, el que implica una sola zona on es dorm i es fa vida. Era de tatamis i hi havia una tauleta amb te per donar la benvinguda, i després ho canviaven per preparar-la per dormir.


L'habitació tenia algunes parts diferenciades. Quan entraves, hi havia una zona per deixar les sabates, ja que no podies entrar amb elles. A la dreta de l'entrada hi havia un tocador amb aixeta i un lavabo, amb paper de doble capa!!! ueee!!!! :) xD

Seguidament, hi havia la sala principal amb una tele, la taula i unes cadires que després es canviaven pels futons per dormir, i més endavant hi havia una saleta amb una tauleta i dues cadires més.

Us deixo foticos de l'habitació ^^







En el passadís hi havia també un altre lavabo, on podies rentar-te la cara i pentinar-te si el de l'habitació estava ocupat.



Una foto de la meva habitació amb els yukates posats :D
Cada dia ens portaven alguns yukates per escollir.


Ens van preparar te i ens van donar una gelatina molt bona de tronja, per tal de donar la benvinguda. El te estava molt fort i no ens el vam acabar, només l'Eva amb una cara de mort increible i l'Alberto, que si que li agradava xD



Atenció a l'Eva remanant el te amb un respall de dents, ja que tenia al fons tots els "posos" i no tenia cullereta.


Quan ens vam acomodar i posar tot a lloc, vam anar a donar una volteta pels voltants, passant per un bosquet per arribar a un dels costats del llac.







Vam tornar ràpid al ryokan per sopar, ja que sopàvem a les....

(sonen tambors....)

a les 18.30 h!!!!!

simplement increible.... van dir-li a l'Osu a quina hora volia sopar, ell va preguntar que sobre quina hora i van dir a les 18h, però al dir ell si podia ser a les 19h, van dir que no, màxim a aquella hora, així que no vam ni dinar, perquè no hauríem pogut sopar res, tant d'hora..

Ens van posar en una habitació al pis de baix, amb taules separades i asseguts al terra, tot i que les úniques noies que vam aguantar més ben assegudes com tocaria seure erem la Jenni i jo.

El menjar estava bo, tot i que cal dir que només s'aprofitava si t'agradava molt de tot, ja que hi havia varietat però a alguns no ens acabava d'agradar algunes coses.

Tot i això, menjant només les coses que m'agradaven tenia suficient, ja que portaven com 10 plats per sopar, i quedaves ple segur, no sé com els nois podien menjar el seu menjar i picar d'altres plats dels que no volíem algo xD



Aquí hi ha una foto del que teníem inicialment, però cal afegir bastant de menjar, com arròs, sopes, etc...




Potser no es veu molt, però hi ha la taula de la Laura amb els plats finals aproximadament.


Com que no sabíem si un cop acabats podiem marxar o havíem d'esperar, vam estar una estona fent el tonto allà, fins que vam decidir marxar al veure que no venia ningú.

Al tornar a l'habitació, ja teniem tot canviat per dormir (si, a les 19.XXh....), tenint els futons llestos.



Foto de grup en yukata!!!


Com que es deixaven les sabates a l'entrada i anàvem amb espardenyes, al no saber-les deixar bé, s'acumulaven totes quan ens reuníem xD


Vam jugar una estona a l'habitació, ja que eren les 8 de la nit i durant mitja horeta tancaven els banys, així que a les 9 vam anar als banys termals a dutxar-nos.

Hi havia tres tipus de banys termals: exteriors i interiors separats per sexe, i un de privat on podies anar en grup o família.

Els nois van anar al masculí, provant els exteriors i interiors, que estaven separats per una paret, mentre que les noies ens vam posar en el privat totes juntes, per provar aquells que semblaven divertits i als altres hi havia més gent.

Ara deixo algunes fotos dels banys:

Aquests són els femenins, on hi ha una entrada on havies de treure't la roba i deixar-la en una cistella.


Allà mateix hi havia també una mica de tocador per pentinar-te després, amb diverses coses com cremes, per netejar les orelles, pintes, etc..



Aquests són els banys exteriors, que per la nit estaven ultra calents, de manera que casi no podíem entrar, però pel matí estaven més freds i era més fàcil.


Els banys interiors. Són els primers que veies i tenen unes dutxes on has de rentar-te abans d'entrar als banys, amb sabó i de tot ja preparat per fer servir.



Al sortir podies veure un got d'aigua freda per recuperar una mica els líquids perduts, i al costat hi havia aquest cartell.... l'anglès del ryokan era molt de l'estil de traducció automàtica de traductor, sortint coses així de rares XD


Aquests són els banys privats, on només calia que anesis i si no hi havia ningú, entraves i llestos.

Era semblant a la resta, una entrada on treure't la roba i deixar-la en una cistella i després la zona de dutxa i el bany, on aquí podies controlar tu la temperatura una mica, ja que hi havia aixetes.



El ryokan estava decorat també per dins, estant tot molt maco i sent molt acollidor.


És molt tard i queden encara dos dies pendents, ja ho sé... però pujar les fotos és molta feina i explicar-les també, així que de moment ho deixo i demà ja miraré d'escriure el que falta i fer un resumet de la visita al llac, la resta de menjar del ryokan i el... karaoke!!! :)

Molts petons a tots!

Estem tots bé, hi ha hagut algun terratrèmol més, però no són res. És normal en aquesta època de l'any, així que tranquils tots :)

Ara ja estem a Kyoto, demà fem ruta de temples ja i ja ho explico tot demà o a la que pugui :D

Petons!

1 comentari:

Werty ha dit...

Molt xulos els kimonos! jejejeje